Изселничка от Бурса дари инвалидна количка на болницата в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

64-годишната Фахрие Ферад от Бурса (с корени от ардинското село Боровица) дари за нуждите на многопрофилната болница в Ардино инвалидна количка и приспособление за придвижване. Те бяха предадени на управителя на лечебното заведение д-р Гюнер Осман, в присъствието на кмета на Боровица Айсел Мехмед.

Дарителят от Бурса сподели, че дълги години покойната й майка Назифе Мустафа е била на легло и е изпитвала трудности при придвижването в дома. „Реших да направя дарение от сърце за болницата в родния ми край, за да улесня придвижването на болните пациенти, защото на собствен гръб изпитвах сериозни затруднения при полагането на грижи за покойната ми майка“, заяви Фахрие Ферад.

Управителят на МБАЛ в Ардино д-р Гюнер Осман и председателят на болничното настоятелство към лечебното заведение Сезгин Байрям изказват своята най-искрена благодарност за хуманния и благороден жест на Фахрие Ферад.

„Болницата винаги има нужда от приспособления за придвижване, защото пациентите с ограничени двигателни възможности изпитват затруднения в придвижването в болничното заведение“, заяви д-р Осман.

Източник ->