Започна Регионалната работническа спартакиада

Гюнер ШЮКРИ

Започна Регионалната работническа спартакиада, организирана от Работнически клуб „Спорт и здраве“ към Регионалния съвет на КНСБв Кърджали. Съревнованието, което се провеждат за първа година, включват турнири по футбол на малки врати, баскетбол, тенис на маса и спортен бридж. Инициативата е в рамките на общинската програма за Деня на Кърджали.

Спартакиадата бе открита с футболната среща между отборите на СУ „П.Р.Славейков” и ВиК (Кърджали). След оспорван двубой учителите от Кърджали, водени от директора на школото Милко Багдасаров, победиха трудно с 4:3. Головете за СУ „П.Р.Славейков” реализираха Мурад Тюрк (2гола), Милко Багдасаров и Благовест Саръев. Точни за състава на ВиК бяха Сабри Сабри, Илхан Али и Гюнай Дуран.

Във втората среща от турнира отборът на Работнически клуб „Спорт и здраве“ срази тима на Съюза на Българските учители от Момчилград с 6:1. Головете за РК „Спорт и здраве“ отбелязаха Росен Георгиев (3гола), Дениз Ахмед, Любомир Стефанов и Метин Кязим. Голът за момчилградчани вкара Ибрахим Ибрахим.

Срещите бяха наблюдавани от областния координатор на Регионалния съвет на КНСБ и председател на РК „Спорт и здраве“ Иванка Караколева.

В събота, 30 септември, в спортна зала „Арпезос”, ще се проведе турнирът по баскетбол. В надреварата ще участват шест отбора. В салона на СУ Йордан Йовков” ще се проведе турнирът по тенис на маса. В съревнованието са се записали седем отбора, сред които майстори на хилката от Ардино и Момчилград.

В СУ „П.Р.Славейков” ще бъде турнирът по бридж.

Очаква се за официалното откриване на форума от София да пристигне Десислава Ягодин, председател на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ към КНСБ.

Източник ->