Кметът инж. Хасан Азис награди европейския шампион по бокс Ергюнал Сабри

В международния ден на спорта в училищата новият европейски шампион бокс за юноши в категория до 46 килограма Ергюнал Сабри – Оги, който е ученик в Езиковата гимназия, бе награден от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис с почетен знак „Герб на община Кърджали – позлатен” и парична награда. Това се случи сградата на Община Кърджали в присъствието на журналисти и треньора на шампиона Стоян Узунов. По време на срещата стана ясно, че Ергюнал ще участва в олимпийските игри в Аржентина, които ще се състоят през 2018 година.

Кметът инж. Хасан Азис му пожела олимпийска и световна титла и заяви, че общината ще подкрепи начинанията му в спорта с всякакви средства. Общият бюджет, който отделяме за клубовете в общината всяка година са от порядъка на 300 000 лева и ще продължим да ги подкрепяме, защото имаме такива чудесни постижения, каза инж. Хасан Азис.

Треньорът на европейския шампион Стоян Узунов и самият европейски шампион по бокс Ергюнал благодариха на кмета за подкрепата на Клуба по бокс и лично на Ергюнал. Без тази подкрепа не бихме могли да се представяме така добре и достигаме такива европейски нива в спорта, каза Узунов.

16-годишният Ергюнал Сабри – Оги от „Арда Бокс“ стъпи на върха на Стария континент в категория до 46 килограма и стана първият кърджалиец с европейска титла в един от най-мъжките спортове. Оги победи последователно състезатели от Гърция, Полша, Румъния и Грузия.

Източник ->