Радостина от „Славейков” разказва „история от празната дъска” в книга

radostina-razkaz-kniga-ynicefРазказът на десетокласничката от СОУ „П. Р. Славейков” Радостина Никова със заглавие „Успехът е плод на задружни усилия” е един от 30-те включени в първото издание на публикувания сборник- „Децата на България разказват… истории от празната дъска“. Сборникът с разкази е част от партньорството на Orange center и УНИЦЕФ „Всяко дете има право на образование“ и има благотворителна цел. Всички приходи от продажбата на сборника ще бъдат дарени в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ България за образование.
В началото на тази седмица Радостина Никова получи своето ценно издание и благодарността на издателите. Щастливото момиче показа книгата първо на класната си ръководителка и преподавател по български език и литература Тонка Хаджинакова.

Момичето сподели, че вече изгубила търпение в очакване на изданието, тъй като конкурсът е проведен преди повече от половин година. Радостина е и единствената ученичка от Кърджали, високо оценена от авторитетното петчленно жури за разказаната от нея истинска история, в която с общи усилия ученици и преподаватели успяват да съберат средства и да покажат своята морална подкрепа за оздравяването на млада учителка.

„И сега се замислям, че животът ни е срещнал точно затова, за да й помогнем в труден за нея момент, както тя ни е помагала безброй пъти. „ … „Ние се учим всеки ден и не трябва да спираме, за да имаме за какво да живеем, да споделяме наученото с другите и да им помагаме.”

Това е малка част от размислите на талантливата Радостина, облечени в перфектния й изказ, оценени от журито на конкурса, за да бъде включена творбата й в престижното златисто издание.

www.kardjali.bg