Започна приемът на заявления за енергийни помощи в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Днес започна приемът на заявления за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2017/2018 г. Това съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Ардино Зюлфие Ибрямова. Тя поясни, че тази година лицата и семействата трябва да подадат заявленията по настоящ адрес, а не по постоянен, както беше до сега, като крайният срок е 31 октомври.

„Настоящият адрес може да бъде различен от постоянния (този по лична карта). Настоящият адрес е този адрес, на който живее и ерегистрирано лицето или семейството и където ще се извърши социалната анкета. Дирекциите ще извършват служебна проверка в национална база данни „Население“, за проверка на посочения в заявлението настоящ адрес“, уточни Ибрямова.

В заявлението задължително се заявява видът на ползваното отопление. Размерът на целевата помощ се определя всяка година със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битов потребител. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – 1 ноември 2017 г. до 31 март 2018 г.

Изплащането на част от целевата помощ за отопление се извършва през месеца, следващ месеца на издаване на заповедтта. Общо 1311 са били подадените заявления за подпомагане с целева помощ за отопление за миналия отоплителен сезон на територията на общината.

Източник ->