Регионалният полуфинал на Фен Купа 2017 в Хасково ще бъде открит от кмета Добри Беливанов

Най-добрите 32 отбора от областите Смолян, Кърджали и Хасково ще премерят сили на градския стадион

Вторият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 ще се проведе на 20 и 21 май (събота и неделя) на градския стадион в Хасково. Участници в него са 32-та най-добри отбора от Смолян, Кърджали и града домакин Хасково. Те ще бъдат посрещнати лично от кмета Добри Беливанов, който ще им пожелае успех и ще даде официален старт на дербитата.

Заедно с градоначалника, на терен ще се появят редица ветерани на ФК Хасково, начело с Костадин Латинов и Димчо Марков. Латинов е рекордьор по изиграни мачове за тима (449), а Марков се е изявявал и в редиците на Левски София. Двете местни легенди ще поведат отбор от ветерани на ФК Хасково срещу сборен тим на местни журналисти в демонстративен мач по случай откриването на турнира.

Съботният ден ще протече с мачовете от груповата фаза, а в неделя турнирът продължава с директните елиминации. Единствено отборът на първо място ще спечели титлата регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково и ще си осигури място в националните финали на Фен Купа 2017.

15-тото издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България се провежда под мотото „Без капка фалш“. То символизира стремежа на организаторите да изкачат поредното стъпало от развитието на турнира. Поради тази причина, националните шампиони на Фен Купа 2017 ще могат сами да изберат кой любим футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.

Името на регионалния шампион на Смолян, Кърджали и Хасково ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч. Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Източник ->