„Родопи 1935“ грабнаха купата на Асоциацията на българските футболисти

Отборът на „Родопи 1935“ – Момчилград стана носител на купата на Асоциацията на българските футболисти /АБФ/. В продължение на два дни родопския Момчилград беше домакин на областния турнир по футбол за деца до 12 години, в който участваха 10 отбора от Кърджалийска област. Надпревараха се организира от АБФ, БФС, ММС (Министерството на младежта и спорта), със съдействието на „Кока кола“, и е част от националната програма „Децата и футболът“.

Втори на турнира се класира кърджалийският „Арда 1924“, а трети – „Граничар“ – Кирково. Наставникът на момчилградския отбор Митко Календжиев беше отличен като най-добър треньор.

Купата на победителите връчи кметът на община Момчилград Сунай Хасан, под чийто патронаж се провете футболната проява. Първенците бяха поздравени и от председателя на общинския съвет Юмер Юсеин. Отличените футболисти получиха флагчета и раници, а отборите заели призови места и спортни екипи.

Секретарят на АБФ Георги Бойчев връчи на момчилградския кмет Сунай Хасан купа за изключителен принос.

„Имахме честта да сме домакин на този турнир. Но нека не забравяме и хората, които работиха, за де се случат нещата. С каквото можем винаги сме помагали – и на футбола, и на останалите спортове“, заяви Сунай Хасан.

Източник ->