Генералният консул на Турция посети община Черноочене

konsulГенералният консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ направи първото си официално посещение в Черноочене. Той се срещна с кмета на общината Айдън Осман в присъствието на председателя на ОбС Бедрие Газиюмер и представители на администрацията. Осман запозна госта с успешно реализираните от общината проекти. Той изтъкна, че основен приоритет на общинското ръководство е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма и най-вече подобряване живота на младите.

Кметът разказа за ползотворното сътрудничество между община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония. Айдън Осман изтъкна още, че това е допринесло за добро взаимодействие в сферата на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, туризма.

От своя страна Алпер Акташ изрази готовност да помогне за разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.

Айдън Осман подари на високия гост картина с изглед от тракийското светилище „Иин кая“ край село Ночево. Генералният консул с интерес изслуша историческите данни за местността и живота на хората от близкото и далечно минало.

Chernoochene.com