Цветен празник в Детска градина „Вяра, Надежда и Любов“

С призив : „Природата пазете“ малчуганите от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ гр. Кърджали изразиха отношение към планетата Земя с богато оформена изложба от отпадъчни материали и рециклирана хартия. Претвориха отпадъците в изкуство.Призивът е насочен към опазването на околната среда и осигуряване на по-добър живот на Земята. Целта е да се обединят хората на Планетата в защита на околната среда.Малките възпитаници на детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ станаха съпричастни с празника, като взеха участие в поредица от мероприятия, с които показаха, че искат да живеят в един по-чист и подреден свят. А задачата на преподавателите е децата от малки да разберат колко ценна е природата и колко значима е ролята на човека, за да бъде опазена тя.

В тази връзка през месец април, децата от всяка една групазасадиха цветя и декоративни храсти в двора на детската градина. Изнесоха рецитал, танцуваха и пяха за Майката Земя.

Те знаят и как трябва да пазят природата, знаят също, че не трябва да късат или чупят дърветата и цветята. В направения цветарник от автомобилни гуми пред детската градина пък вече има засадени пролетни цветя.

Децата показаха вдъхновение и желание за по – добра околна среда.Подготвителните групи се включиха в почистването на двора на детската градина. А учители, родители, медицински сестри боядисаха оградата и уредите за игра в двора на детската градина.

„Децата са най-важните. От това което виждам само мога да се радвам.Инициативата е насочена към осъществяване на гражданско и екологично възпитание на децата. Екологичното възпитание от ранна възраст е неделима част от цялостния учебно – възпитателен процес в детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ сподели Невин Камбер – директор на детското заведение.

Източник ->