Маратонът в Ардино се подкрепя от Министерството на Младежта и спорта

Гюнер ШЮКРИ

„Приемете моите искрени поздравления за инициативата на община Ардино за организиране и провеждане на първия маратон „Дяволския мост – Ардино“ посветен на Международния ден на предизвикателството и 17-ти май – Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта“. Това се казва в писмото на служебния министър на Младежта и спорта проф. Даниела Дашева изпратено до кмета на община Ардино Ресми Мурад по повод организирането на 7-километровия маратон от туристическата забележителност Дяволския мост до град Ардино, което ще се проведе на 13-ти май. Организатори на спортната проява са община Ардино, заедно с Военно-спортен клуб LASERWAR Balkans и Клубът за спорт с ученици „Алада“.

Припомняме, че в маратона, който се провежда за първи път в историята на Ардино, могат да участват всички желаещи от България и други страни, а срокът за записване е до 5-ти май на e-mail: ardino@abv.bg или в деловодството на общината. Бланката-образец може да намерите в сайта на общината на адрес: www.ardino.bg

Победителите при мъжете и при жените ще получат по 500 лв. Наред с тях има и парични награди за второ ( 250лв.) и трето място ( 100лв.). Идеята на събитието е да популяризира спортния начин на живот в града. Приоритетни дейности в развитието на община Ардино са изграждането и пълноценно оползотворяване на туристическата и спортна инфраструктура.

Организаторите се надяват, че провеждането на маратона „Дяволския мост – Ардино“ ще се превърне в добра традиция и ще позволи всяка година любителите на спорта да се събират в гостоприемната община Ардино.

В деня на маратона в град Ардино ще се проведе и кръводарителска кампания, организирана от БЧК-Кърджали със специализиран автомобил.

Източник ->