Маратонът на четенето в „Славейков“ продължава

Вече цяла седмица тече съвместната инициатива на Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ и СУ „Петко Рачов Славейков“, наречена „Маратон на четенето“. Литературните занимания започнаха в понеделник и ще продължат до 23 април. Във връзка с Международния ден на детската книга – 2 април седмицата започна с театрална постановка на приказката „Снежанка и седемте джуджета“, подготвена и изиграна пред публика на сцената в двора на училището от учениците от 4 „е“ клас с класен ръководител Анета Визева. Театралният спектакъл впечатли не само с артистичността на малчуганите, но и с костюмите и декора, който освен красив, бе и много образователен.

Маргарита Павлова, доказан съвременен автор на детска литература и ръководител на Филиал 3 на Регионалната библиотека, бе гост на четвъртите класове с класни ръководители Димитринка Кабаиванова, Валентина Запрянова и Анета Визева, където чете на учениците от книгата си „Черупчица и Седефеният Рибко“. Бъдещите прогимназисти така се впечатлиха от текстовете, че изявиха желание сами да почетат от приказките. Отличиха се Йешим и Христо от класа на г-жа Кабаиванова.

Въпреки влошеното си здравословно състояние Маргарита Павлова изрази изключителното си задоволство от начина, по който учениците приемат четенето на книги като удоволствие и приятно занимание, към което се обръщат все по-често.

Маратонът продължава, както и съвместните инициативи между най-голямото кърджалийско училище и Регионалната библиотека.

Източник ->