Съветниците от Ардино гласуваха по 14 точки от дневния ред на редовното си заседание

Гюнер ШЮКРИ

Редовно заседание на Общинския съвет в Ардино се проведе в петък в заседателната зала на общината. В дневния ред бяха включени 14 точки. Съветниците подкрепиха предложението на кмета на общината Ресми Мурад за кандидатстване като партньор на Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии” с проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Приет бе и обема на ползване на дървесина в горските територии, собственост на общината за тази година. Общинските съветници одобриха годишен план по иглолистни и широколистни дървесни видове сечи в общ размер 4223 куб. метра лежаща маса. За иглолистни дървесни видове – 4129 куб.м. от санитарни и принудителни сечи и широколистни дървесни видове – 94 куб.м. от принудителни и отгледни сечи.

Местните парламентаристи дадоха съгласието си за актуализиране на годишната програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост за 2017 г.

Удължиха сроковете на договорите за отдаване под наем на земеделски земи за неземеделски нужди, общинска собственост.

В проекта за дневен ред бяха включени още отдаване под наем на земя, маломерни имоти и на земеделски земи (мери, пасища и ливади) от общинския подземлен фонд през 2017-2018 г.

Източник ->