Фламенко разучаваха деца и родители от клуб „Почувствай Испания“

Като една от дейностите за работа с родители по проект „Твоят час“ учениците от клуб „Почувствай Испания“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ се потопиха в огнените ритми на типичните танци фламенко, самба, пасо добле, салса и ча-ча-ча. Гимназистите, изучаващи испански език и участници в клуба с ръководител г-жа Магдалена Дичева, присъстваха заедно с родителите си и на демонстрация от Школата по модерни танци при ОДК с ръководител Нина Тодорова. От няколко години г-жа Тодорова ръководи и група по латино-танци към училището със сладкото наименование „Малките звездички“, които също бяха гости на проявата.

Малките момичета с удоволствие танцуваха пред своите гости и разкриха красотата и очарованието на знойните ритми. Специално участие в демонстрацията направи десетокласничката Мануела Стефанова, която години наред се е изявявала като възпитаничка на г-жа Тодорова в различни танцови конкурси.

Събитието продължи с открит урок за всички присъстващи ученици и родители под ръководството на Нина Тодорова. Участниците в „Почувствай Испания“ действително усетиха изяществото на танца и почувстваха в изключителна степен духа на Испания. Разучиха и се опитаха да възпроизведат по най-добрия начин основните стъпки на различните танци. Единодушно споделиха, че музиката, ритъмът, движенията ги завладяват напълно и създават уникална емоция.

Г-жа Магдалена Дичева и възпитаниците й изказват най-сърдечни благодарности към Нина Тодорова и нейните малки танцуващи феи за гостоприемството и настроението.

Мероприятието се проведе в рамките на проект „Твоят час“ като дейност, организирана и проведена с помощта на родителите. Това е продължение на предишната такава активност, която също преди месец създаде много приятни гастрономически емоции. През февруари учениците и родителите от клуб „Почувствай Испания“ организираха кулинарна благотворителна разпродажба на приготвени от самите тях традиционни испански блюда – паеля, тапас, кока, тортия, чуррос и др.

Източник ->