Разкриват 45 работни места в общините

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от областния управител Начо Ковачев, одобри проекта на регионалната програма за заетост и обучение в област Кърджали за 2017 г. , който ще бъде изпратен на министъра на труда и социалната политика за утвърждаване и финансиране. Програмата ще стартира на 1 май и ще осигури субсидирана заетост на 45 трайно безработни лица от региона в рамките на 6 месеца с базова месечна заплата от 581, 43 лв.

Комисия с участието на представители на областната администрация, Инспекцията по труда, синдикатите, работодателските организации и Бюрото по труда разгледа и класира 7-те проектни предложения на общините, съгласно предварително утвърдената методика. Целевите групи по тях са безработни младежи до 29 г с, които нито се обучават, нито са заети, лица над 50-годишна възраст; такива с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, хора с увреждания и др.

Наетите ще работят на пълно работно време. Общият финасов ресурс на програмата е 157 019 лева. Комисията класира на първите три места с най-голям брой точки проектите на общините Кирково, Кърджали и Ардино. По тях ще бъдат разкрити съответно 11, 10 и 8 работни места.

Източник ->