ПГПЧЕ „Христо Ботев“ с най-много награди от Национален журналистически конкурс

Радостните новини за Езиковата гимназия в Кърджали продължават. Обявиха резултатите от приключилия Пети Национален журналистически конкурс „Григор Попов“. Националното състезание носи името на видния общественик и разградски журналист и се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.

При изключително сериозна конкуренция, в съревнование с 244 творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива, възпитаниците на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ успяха да спечелят три индивидуални и една колективна награда.

В направление: Публицистични материали за вестник, в раздел: Репортаж, на първо място: се класира Димитър Беловски от 10. клас. На второ място е Петя Кръстева от 11. клас, а в направление: Радиожурналистика, в раздел: Радиопредаване,на трето място се класира клуб „Публична реч”, а в Раздел: Интервюна тема: „Силата на доброто“на второ място се класира клуб „Публична реч” към ПГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали, излъчено в Общинско радио -Кърджали, с Ата Карагьозов, ученик от 12 клас и Стефан Михалев от 11. клас. Поздравленията за изключителните успехи на младите журналисти са отправени и към преподавателитеЕмилия Владева, Нели Яръмбойкова и Надежда Карагьозова, които мотивират учениците и работят за изграждането на младите хора в личности с активна гражданска позиция. Специални благодарности и на редактора Мария Каменова и тонрежисьора Илия Маринов от Общинско радио „Кърджали“, с които учениците от клуб „Публична реч“ работят над шест години и получават изключителна подкрепа при усвояването на тънкостите на журналистическата професия и при подготовката на радиопредаванията.

Източник ->